vacatures

vacatures

Gepubliceerd op 24 Augustus 2023

Draag jij graag bij aan goed wonen voor huurders?

Doe dan mee bij Huurdersvereniging Woonbelang als

PENNINGMEESTER/BOEKHOUDER/FINANCIEEL ADVISEUR m/x/v parttime

of als

BESTUURDER m/x/v 

Dan maak je deel uit van de organisatie van de vereniging en draag je actief bij aan de versterking van de positie van huurders. Je krijgt een brede blik op het werkveld in het volkshuisvestelijk gebied. Wat je doet is maatschappelijk relevant want je komt op voor de belangen van heel veel mensen die wonen in een huurwoning. Dat schept voldoening. Je werkt in een overzichtelijk team van bestuursleden, vrijwilligers en beroepskrachten. 

---

WOONBELANG MAASTRICHT & MERGELLAND

Woonbelang is er voor huurders die bij Woonpunt een woning huren.

Het bestuur vertegenwoordigt alle huurders en legt bestuurlijk en financieel verantwoording af aan de leden.

In een overeenkomst is vastgelegd hoe en over welke onderwerpen het bestuur overlegt met de bestuurder en directie van Woonpunt. Dit gebeurt op basis van de Overlegwet. De relatie met Woonpunt is open en constructief. Het overleg vindt plaats op basis van waardering en respect voor de positie van de huurdersvereniging zowel formeel als in de dagelijkse omgang. 

Woonbelang praat dus mee over alle zaken van wonen waar huurders mee te maken hebben. Van onderhoud en energieaanpak tot huurbeleid en sociale plannen bij renovatie en sloop. 

Voor meer informatie zie info en contact op deze site. 

 

--- 

 

 

vacature PENNINGMEESTER/BOEKHOUDER/FINANCIEEL ADVISEUR m/x/v parttime

 

Wat doe je?

Tot je kerntaak behoort het uitvoeren van het financieel beleid van de vereniging en het bijhouden van de boekhouding. De vereniging heeft een op maat gesneden boekhoudpakket waarmee vlot en doelmatig gewerkt kan worden.

 

Wat bieden wij?

Woonbelang beschikt over een eigen kantoor met werk- en vergaderruimten. Er werken twee parttime personeelsleden die het bestuur en de vrijwilligers ondersteunen en ontlasten van het secretarieel werk en de archivering.

Je krijgt de beschikking over een laptop en alle kantoorfaciliteiten. Een financiële vergoeding wordt afhankelijk van je ureninzet in onderling overleg vastgesteld. Dit kan de belastingvrije vrijwilligersvergoeding zijn of een hoger bedrag dat IB-plichtig is.

 

Ureninzet

Je verricht je werk op door jezelf gekozen tijdstippen. Je neemt tien keer per jaar deel aan de bestuursvergaderingen en aan de Algemene Ledenvergadering die jaarlijks plaatsvindt. Afhankelijk van wat er actueel is, ben je ook aanwezig op maandagochtenden, tweemaal per maand, als er bestuurlijk overleg is. Daardoor houd je voeling met de actualiteit en ben je onderdeel van het team dat bestuur en vrijwilligers vormen.  Reken daarnaast op een gemiddelde inzet van 5-6 uren per week.

 

Kennis en kunde

We vragen basiskennis van boekhouden en gevoel voor bestuurswerk en affiniteit met de doelgroep.

Met behulp van het cursusaanbod van de Nederlandse Woonbond kan algemene kennis over huren in Nederland verworven worden. 

 

vacature BESTUURDER m/x/v

Geïnteresseerd in Woonbelang, maar je bent liever geen penningmeester!

Mogelijk heb je wel belangstelling om 'gewoon' bestuurslid te zijn. Dat kan...! We bespreken dan in onderling overleg waar jouw inzet het best tot zijn recht komt.

 

 

Dus...

Ben je huurder bij Woonpunt en wil je reageren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Wellicht ben jij de door ons gezochte persoon! Voor contactgegevens zie hieronder.

Je bent géén huurder of je bent géén huurder bij Woonpunt. Ook dan kun je je inzetten voor Woonbelang. We passen je dan in als financieel adviseur in onze organisatie of als vrijwilliger met een specifieke taak.  

 

Vragen en reageren

Heb je vragen over Woonbelang en de vacante functies dan kun je telefonisch inlichtingen inwinnen bij Igo Gorissen op 043-354 09 19  op maandag tot en met donderdag tussen 10:00u. en 12:00u.

Je kunt je belangstelling voor een van beide functies melden door vóór 20 november 2023 een e-mailbericht te sturen naar info@woonbelang.com of een brief te sturen naar:

HV Woonbelang Maastricht en Mergelland Ermerikstraat 16  6217 CA  Maastricht ter attentie van de secretaris.

     

 

---

Bereikbaarheid Woonbelang in de maand augustus

Bereikbaarheid Woonbelang in de maand augustus

Gepubliceerd op 1 Augustus 2023

Van 1 augustus tot en met 31 augustus is er op woensdgmiddag geen vrij inloopspreekuur bij Woonbelang.

Het is wél mogelijk om telefonisch of per e-mail een afspraak te maken voor een gesprek. Vanwege vakantie-afwezigheid kan de beantwoording iets langer op zich laten wachten. Het kantoor is wel telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 043-354 09 19. Bij eventuele afwezigheid kunt u een boodschap inspreken. U wordt dan teruggebeld. Een andere mogelijkheid is het sturen van een e-mailbericht naar info@woonbelang.com. Ook dan krijgt u zo spoedig mogelijk een reactie.

Het bestuur van Woonbelang wenst u een fijne vakantietijd toe!

---