Vraag ook energietoeslag aan!

Gepubliceerd op 22 September 2022

Helaas hebben nog veel mensen met een krappe beurs de energietoeslag van € 1.300,- niet aangevraagd bij de gemeente. Onder hen ook veel huurders. Vandaar deze extra oproep.

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heb je al een deel van het geld ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt de aanvullende 500 euro automatisch. Heb je een aanvraag gedaan maar nog niets gehoord? Dan hoef je geen nieuwe aanvraag te doen.

Werk je, maar verdien je niet veel? Vraag de energietoeslag dan aan bij de gemeente waar je woont. Doe dat ook als je niet zeker weet of je er recht op hebt. Je merkt vanzelf of je de energietoeslag krijgt. Als je teveel verdient, dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen.

De energietoeslag heeft geen invloed op je uitkering. Die verandert er niet door. Ook je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde. Wil je meer weten over de energietoeslag? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid.

Huurdersvereniging Woonbelang Maastricht en Mergelland gaat verhuizen

Huurdersvereniging Woonbelang Maastricht en Mergelland gaat verhuizen

Gepubliceerd op 12 September 2022

Tegen het eind van dit jaar wordt het winkelcentrum van Malpertuis, dat gelegen is aan de Cantecleerstraat en het Malpertuisplein, helemaal gesloopt. Vanaf 1998 heeft Woonbelang in één van de winkelruimten op de begane grond daar haar kantoor gehad.

We gaan dus binnenkort verhuizen. Ons nieuwe kantoor wordt op dit moment gerealiseerd op nog geen 100 meter afstand van de huidige plek. Ons nieuwe adres wordt Ermerikstraat 16-18. 

Volgens planning kunnen we in de week van maandag 31 oktober (week 44) verhuizen. Zowel op het Malpertuisplein 46 als op Ermerikstraat 16-18 zijn we dan tijdelijk niet te bezoeken. Wel zijn we bereikbaar via het tijdelijke telefoonnummer 06-19741449.     

Op het nieuwe adres gaan we weer zo snel als dat mogelijk is over op het vertrouwde telefoonnummer 043-354 09 19 en ons e-mailadres info@woonbelang.com.

We werken aan een soepele verhuizing en verwachten het ongemak voor huurders, leden en alle andere stakeholders tot het minimum te kunnen beperken.