vacatures

vacatures

Gepubliceerd op 24 Augustus 2023

Draag jij graag bij aan goed wonen voor huurders?

Doe dan mee bij Huurdersvereniging Woonbelang als

PENNINGMEESTER/BOEKHOUDER/FINANCIEEL ADVISEUR m/x/v parttime

of als

BESTUURDER m/x/v 

Dan maak je deel uit van de organisatie van de vereniging en draag je actief bij aan de versterking van de positie van huurders. Je krijgt een brede blik op het werkveld in het volkshuisvestelijk gebied. Wat je doet is maatschappelijk relevant want je komt op voor de belangen van heel veel mensen die wonen in een huurwoning. Dat schept voldoening. Je werkt in een overzichtelijk team van bestuursleden, vrijwilligers en beroepskrachten. 

---

WOONBELANG MAASTRICHT & MERGELLAND

Woonbelang is er voor huurders die bij Woonpunt een woning huren.

Het bestuur vertegenwoordigt alle huurders en legt bestuurlijk en financieel verantwoording af aan de leden.

In een overeenkomst is vastgelegd hoe en over welke onderwerpen het bestuur overlegt met de bestuurder en directie van Woonpunt. Dit gebeurt op basis van de Overlegwet. De relatie met Woonpunt is open en constructief. Het overleg vindt plaats op basis van waardering en respect voor de positie van de huurdersvereniging zowel formeel als in de dagelijkse omgang. 

Woonbelang praat dus mee over alle zaken van wonen waar huurders mee te maken hebben. Van onderhoud en energieaanpak tot huurbeleid en sociale plannen bij renovatie en sloop. 

Voor meer informatie zie info en contact op deze site. 

 

--- 

 

 

vacature PENNINGMEESTER/BOEKHOUDER/FINANCIEEL ADVISEUR m/x/v parttime

 

Wat doe je?

Tot je kerntaak behoort het uitvoeren van het financieel beleid van de vereniging en het bijhouden van de boekhouding. De vereniging heeft een op maat gesneden boekhoudpakket waarmee vlot en doelmatig gewerkt kan worden.

 

Wat bieden wij?

Woonbelang beschikt over een eigen kantoor met werk- en vergaderruimten. Er werken twee parttime personeelsleden die het bestuur en de vrijwilligers ondersteunen en ontlasten van het secretarieel werk en de archivering.

Je krijgt de beschikking over een laptop en alle kantoorfaciliteiten. Een financiële vergoeding wordt afhankelijk van je ureninzet in onderling overleg vastgesteld. Dit kan de belastingvrije vrijwilligersvergoeding zijn of een hoger bedrag dat IB-plichtig is.

 

Ureninzet

Je verricht je werk op door jezelf gekozen tijdstippen. Je neemt tien keer per jaar deel aan de bestuursvergaderingen en aan de Algemene Ledenvergadering die jaarlijks plaatsvindt. Afhankelijk van wat er actueel is, ben je ook aanwezig op maandagochtenden, tweemaal per maand, als er bestuurlijk overleg is. Daardoor houd je voeling met de actualiteit en ben je onderdeel van het team dat bestuur en vrijwilligers vormen.  Reken daarnaast op een gemiddelde inzet van 5-6 uren per week.

 

Kennis en kunde

We vragen basiskennis van boekhouden en gevoel voor bestuurswerk en affiniteit met de doelgroep.

Met behulp van het cursusaanbod van de Nederlandse Woonbond kan algemene kennis over huren in Nederland verworven worden. 

 

vacature BESTUURDER m/x/v

Geïnteresseerd in Woonbelang, maar je bent liever geen penningmeester!

Mogelijk heb je wel belangstelling om 'gewoon' bestuurslid te zijn. Dat kan...! We bespreken dan in onderling overleg waar jouw inzet het best tot zijn recht komt.

 

 

Dus...

Ben je huurder bij Woonpunt en wil je reageren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Wellicht ben jij de door ons gezochte persoon! Voor contactgegevens zie hieronder.

Je bent géén huurder of je bent géén huurder bij Woonpunt. Ook dan kun je je inzetten voor Woonbelang. We passen je dan in als financieel adviseur in onze organisatie of als vrijwilliger met een specifieke taak.  

 

Vragen en reageren

Heb je vragen over Woonbelang en de vacante functies dan kun je telefonisch inlichtingen inwinnen bij Igo Gorissen op 043-354 09 19  op maandag tot en met donderdag tussen 10:00u. en 12:00u.

Je kunt je belangstelling voor een van beide functies melden door vóór 2 oktober 2023 een e-mailbericht te sturen naar info@woonbelang.com of een brief te sturen naar:

HV Woonbelang Maastricht en Mergelland Ermerikstraat 16  6217 CA  Maastricht ter attentie van de secretaris.

     

 

---

Bereikbaarheid Woonbelang in de maand augustus

Bereikbaarheid Woonbelang in de maand augustus

Gepubliceerd op 1 Augustus 2023

Van 1 augustus tot en met 31 augustus is er op woensdgmiddag geen vrij inloopspreekuur bij Woonbelang.

Het is wél mogelijk om telefonisch of per e-mail een afspraak te maken voor een gesprek. Vanwege vakantie-afwezigheid kan de beantwoording iets langer op zich laten wachten. Het kantoor is wel telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 043-354 09 19. Bij eventuele afwezigheid kunt u een boodschap inspreken. U wordt dan teruggebeld. Een andere mogelijkheid is het sturen van een e-mailbericht naar info@woonbelang.com. Ook dan krijgt u zo spoedig mogelijk een reactie.

Het bestuur van Woonbelang wenst u een fijne vakantietijd toe!

---

WBlits55

WBlits55

Gepubliceerd op 6 Juli 2023

 

Op 6 juli is WBlits 55 bij de leden van Woonbelang in de brievenbus gevallen samen met de Huurwijzer 2023-02. Om auteursrechtelijke reden kunnen wij De Huurwijzer niet publiceren.   Zie ook het artikel hieronder.

Door hier te klikken kun je WBlits55 helemaal lezen. 

In deze WBlits licht Woonbelang het advies huurbeleid 2023 dat aan Woonpunt gegeven is toe.

Ten aanzien van de uitvoering van het gemeentelijk energiearmoedebeleid in Maastricht geeft het CNME haar reactie op de artikelen die Woonbelang eerder in WBlits gepubliceerd heeft. 

Verder staan er artikelen in over

 • het afscheid van Ria Makatita-Hendrix 
 • een interview met de nieuwe secretaris 
 • vacatures voor penningmeester en bestuurslid. Zie ook het artikel hieronder!
 • het bezoek aan de wijk Nazareth door John en Urbaan 
 • eenmalige huurverlaging 2023 
informeel afscheid van Ria en Emiel

informeel afscheid van Ria en Emiel

Gepubliceerd op 4 Juli 2023

Naast Ria, die als bestuurssecretaris/penningmeester afscheid nam, heeft -na zes jaren van trouwe dienst en nauwgezette uitvoering van zijn taak- Emiel Panis zijn werk als financieel administrateur bij Woonbelang beëindigd.  

foto 1 

Beiden wilden graag in een informele setting afscheid nemen van het bestuur, vrijwilligers en medewerkers. Ook waren enige gasten van Woonpunt uitgenodigd en onze extern adviseur. 

Bij een kop koffie, een stukje vlaai en een broodje werd teruggeblikt en werden over en weer enige bedankjes uitgesproken. De foto's geven een indruk van dit afscheid op 26 juni in het kantoor van Woonbelang. 

foto 2

foto 3

foto 4

Bloemen werden overhandigd en een afscheidspresentje werd aan beiden aangeboden door onze mascotte Scottie!  

 

 

WBlits54

WBlits54

Gepubliceerd op 3 Juli 2023

Rond 1 april is WBlits 54 bij de leden van Woonbelang in de brievenbus gevallen samen met de Huurwijzer 2023-01. Om auteursrechtelijke reden kunnen wij De Huurwijzer niet publiceren.

Door hier te klikken kun je WBlits54 helemaal lezen. 

In deze WBlits keek Woonbelang naar de tussenstand op 1 april 2023 over de aanpak en uitvoering van het gemeentelijk energiearmoedebeleid in Maastricht. 

Verder staan er artikelen in over

 • brandpreventie
 • woningisolatie door de corporatie
 • het bezoek aan de wijk Nazareth door John en Urbaan  
afscheid van bestuurssecretaris Ria Makatita-Hendrix

afscheid van bestuurssecretaris Ria Makatita-Hendrix

Gepubliceerd op 29 Juni 2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 juni is afscheid genomen van onze bestuurssecretaris/ -pennigmeester Ria Makatita-Hendrix.

 

Ria heeft besloten haar inzet voor Woonbelang te beëindigen omdat dit qua tijdsbeslag niet meer te combineren was met haar raadslidmaatschap. 

In de 11 jaren dat zij voor Woonbelang actief was, hebben we haar leren kennen als een bevlogen bestuurder die het huurdersbelang in iedere overlegsituatie telkens voor ogen hield. We zullen haar missen!    

We wensen haar veel succes in haar politieke carrière!

Kindermiddag 'Even kind zijn' op zondag 28 mei

Kindermiddag 'Even kind zijn' op zondag 28 mei

Gepubliceerd op 28 April 2023

Voor het tiende jaar op rij wordt op zondag 28 mei de kindermiddag 'Even kind zijn' gehouden in De Heeg in Maastricht.

Het kinderfeest vindt plaats in en rond buurtcentrum De Boeckel en op het Zuiderhofje, naast de Roserije. De middag begint om 12.00 uur en wordt geopend door wethouder Anita Bastiaans en kinderambassadeur Tessa Louisa. Er worden ballonfiguren gevouwen onder leiding van een ballonclown, er zijn spellen van Party & Fun en van Stichting Trajekt en Toine Crutzen geeft een demonstratie en workshop jongleren met glazen ballen.
Deelname aan de middag kost slechts € 0,75 per kind. Hopelijk tot ziens op 28 mei!

Bezwaar maken tegen de komende huurverhoging

Gepubliceerd op 20 April 2023

Ga naar www.checkhuurverhoging.nl en controleer je huurverhogingsvoorstel online.

Als hieruit blijkt dat je bezwaar kunt maken, krijg je gelijk een passende voorbeeldbrief (als Word-document) die je daarvoor kunt gebruiken. Deze online check van de Woonbond is geschikt voor sociale huurders, kamerbewoners en vrije sectorhuurders.

Noodfonds Energiekosten Maastricht

Noodfonds Energiekosten Maastricht

Gepubliceerd op 23 Maart 2023

Hulp via het Noodfonds Energiekosten van de gemeente Maastricht 

De energiekosten zijn hoog. Hierdoor lukt het niet iedereen om de energierekening te betalen. Gelukkig zijn er regelingen die kunnen helpen.  
De gemeente Maastricht heeft het Noodfonds Energiekosten opgericht. Maastrichtse huishoudens die voldoen aan de voorwaarden, kunnen 1 keer geld krijgen uit dit noodfonds. Of u in aanmerking komt voor hulp uit dit noodfonds hangt onder andere af van uw inkomen. De voorwaarden vindt u op
Hulp voor huishoudens uit Noodfonds Energiekosten | Gemeente Maastricht 

Aanvragen kan tot 1 juli 2023, via DigiD of met een papieren formulier.  
Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier, kan terecht in 1 van de locaties van Trajekt in De Heeg, Wittevrouwenveld, Mariaberg en Malberg 

 

Naast het noodfonds energiekosten van de gemeente Maastricht is er het Landelijk Tijdelijk Noodfonds Energie. Voor huishoudens die voldoen aan de voorwaarden kan dit landelijke noodfonds helpen bij het betalen van de energierekening. Die wordt dan tijdelijk lager. Op Landelijk tijdelijk Noodfonds Energie | Gemeente Maastricht staat meer informatie en de link naar de landelijke website. Aanvragen kan tot 1 mei 2023. 

 

 

 

.

WBlits 53

WBlits 53

Gepubliceerd op 12 Januari 2023

Rond 30 december is WBlits 53 bij de leden van Woonbelang in de brievenbus gevallen samen met de Huurwijzer 2022-04. Hier kunt u WBlits 53 lezen. Om auteursrechtelijke reden kunnen wij De Huurwijzer niet publiceren.

De inhoud van WBlits 53 is erg gevarieerd.

 • Uiteraard wordt aandacht geschonken aan de verhuizing van het kantoor. 

 • Maar ook de plannen van de regering op het gebied van huren en wonen komen aan bod. 

 • In de column van John ontbreken de eindejaarwensen niet.

 • "Steffie"komt ook voorbij. 

 • En u leest over het bezoek van twee bestuursleden aan bewoners van de wijk Nazareth.